Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ελληνικό: Χωρίς τέλος οι εκκρεμότητες προς διευθέτηση
[MonoNews]: Ελληνικό: Χωρίς τέλος οι εκκρεμότητες προς διευθέτηση

[MonoNews]: Ελληνικό: Χωρίς τέλος οι εκκρεμότητες προς διευθέτηση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Με Λερναία Ύδρα μοιάζουν τα ζητήματα που προκύπτουν στην πορεία διευθέτησης των εκκρεμοτήτων προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση των 8 δις. ευρώ στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όταν επιλύεται ένα τη θέση του λαμβάνει άλλο ή άλλα με τα χρονοδιαγράμματα να μην έχουν καμία ουσία.

Το διάστημα αυτό, μεταξύ άλλων, αναζητείται λύση αποδεκτή από τον επενδυτή(Lamda Development) για το θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων, εντός της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Lamda η έκταση του πρώην αεροδρομίου θα πρέπει να μεταβιβαστεί ως έχει. Εντός του ακινήτου υπάρχουν περίπου 900 όγκοι ή 550 κτήρια, σημαντικό τμήμα των οποίων είναι αυθαίρετα. Για να μεταβιβαστούν πρέπει υπαχθούν στο νόμο περί τακτοποίησης από τον σημερινό ιδιοκτήτη, δηλαδή το δημόσιο ή να υπάρξει κάποια σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Lamda για την ανάπλαση του Ελληνικού η συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων κτηρίων θα κατεδαφιστούν σταδιακά, με την πρόοδο του έργου και γιαυτό έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό σημαντικό κονδύλι.

Διαφορετική γνώμη έχει ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος δεν επιθυμεί να προηγηθεί τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ή με άλλα λόγια να μεταβιβαστούν στον ιδιώτη επενδυτή όλα αυτά τα κτίσματα τακτοποιημένα. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προτείνει να προηγηθεί της υπογραφής της τελικής σύμβασης για τη μεταβίβαση του ακινήτου η κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!