Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τα ελληνικά πλοία που βγαίνουν στο σφυρί τις επόμενες εβδομάδες
[MonoNews]: Τα ελληνικά πλοία που βγαίνουν στο σφυρί τις επόμενες εβδομάδες

[MonoNews]: Τα ελληνικά πλοία που βγαίνουν στο σφυρί τις επόμενες εβδομάδες

Έξι πλοία πρόκειται να βγουν στο “σφυρί” τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας, με την πιο ενδιαφέρουσα απ’ όλες τις περιπτώσεις να είναι αυτή του πλοίου Angelic Grace (χωρητικότητας 74.800 dwt, κατασκευής 2001).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο που βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στην Ελλάδα, και αν μέσω της διαδικασίας επιτευχθεί η πώλησή του, θα αποτελέσει πραγματικό ορόσημο για το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για πλοία.

Ήδη στις 29 Αυγούστου το πλοίο Alkioni (χωρητικότητας 5.100 gt, κατασκευής 1994), που ανήκε στον στόλο της χρεοκοπημένης NEL Lines, πωλήθηκε έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, πάνω από την αρχική τιμή των 1,2 εκατ. ευρώ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αγοραστής είναι η τράπεζα Aegean Baltic, πιστώτρια της NEL Lines, η οποία ήταν και η επισπεύδουσα.

Όμως στις 31 Οκτωβρίου βγαίνει στο… ηλεκτρονικό σφυρί ένα ακόμα πιο ελκυστικό σκάφος: πρόκειται για το πολυτελές γιοτ Pollux (χωρητικότητας 102 gt, κατασκευής 2000, ανακαινίστηκε το 2008), για το οποίο η Alpha Bank έχει θέσει ως αρχική τιμή τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα γιοτ που, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, είχε νοικιάσει το 2010 η ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι έναντι ποσού άνω των 10.500 ευρώ ημερησίως για να γυρίζει τα ελληνικά νησιά. Όμως αυτά τα έσοδα δεν ήταν αρκετά για να αποπληρώσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία Tifis Shipping τις οφειλές της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!