Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: «Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν σε απόδοση το 231%»
[MonoNews]: «Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν σε απόδοση το 231%»

[MonoNews]: «Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν σε απόδοση το 231%»

«Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά. Αυτό δεν το αντανακλά μόνο η επιτυχής έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου στις 5 Μαρτίου, ακόμα περισσότερο εντυπωσιάζει η μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου: Από την αρχή του έτους η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ελλάδας μειώθηκε από 4,3 σε κάτω από 3,3%, κάτι το οποίο συνδέεται στην αγορά ομολόγων με αντίστοιχα κέρδη. Η απόδοση βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005», γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Ζeitung.

Στο σχετικό δημοσίευμα, η FAZ αναλύει όλα εκείνα τα επιμέρους στοιχεία, που έχουν συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, όσο και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τη χώρα μας.

«Τα ασφάλιστρα κινδύνου της Ελλάδας έχουν μειωθεί σημαντικά από την αρχή του έτους. Και η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 είναι επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Τώρα η χώρα θέλει να ξεπληρώσει και το χρέος της νωρίτερα», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών επωφελείται επίσης από την ελληνική αναγέννηση: ο δείκτης ASE έχει αυξηθεί κατά 26% από την αρχή του έτους. Έστω και αν οι αγορές μετοχών ανά τον κόσμο έχουν ανακάμψει από τις απώλειες του δεύτερου μισού του 2018, η ελληνική εξέλιξη επισκιάζει τις περισσότερες άλλες αγορές. Τα κέρδη των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι τα δεύτερα υψηλότερα μεταξύ των 94 κορυφαίων χρηματιστηριακών δεικτών φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!