Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ελλάκτωρ: Νέες διευκρινίσεις από τη διοίκηση για την επιστολή με την οποία απάντησε στον Α. Καλλιτσάντση
[MonoNews]: Ελλάκτωρ: Νέες διευκρινίσεις από τη διοίκηση για την επιστολή με την οποία απάντησε στον Α. Καλλιτσάντση

[MonoNews]: Ελλάκτωρ: Νέες διευκρινίσεις από τη διοίκηση για την επιστολή με την οποία απάντησε στον Α. Καλλιτσάντση

Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

Νέα ανακοίνωση, με την οποία απαντά σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας Ελλάκτωρ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει η ίδια στις 26 Ιουνίου , μέσω της οποίας απαντούσε στην ανοικτή επιστολή του κ. Α. Καλλιτσάντση προς του μετόχους της εταιρείας µε τίτλο «Πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησης των Μετόχων».

Στη νέα της ανακοίνωση, η σημερινή διοίκηση της Ελλάκτωρ διευκρινίζει τα εξής:

1. Ως προς τον ισχυρισμό ότι στο έγγραφο της Εταιρείας που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της µε τίτλο «Παρουσίαση προς τους Μετόχους. Αναδιοργάνωση Ομίλου-Ενημέρωση» (η «Παρουσίαση») και συγκεκριμένα: «στη διαφάνεια 21, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του Ομίλου ΑΚΤΩΡ εμφανίζεται το 2017 ως 1,4%» επιβεβαιώνουμε ότι το περιθώριο Κατασκευής της Παρουσίασης προκύπτει απευθείας από τη Δημοσιευμένη Ετήσια Οικονομική Έκθεση για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 της Εταιρείας.

Αναλυτικά ο υπολογισμός µε παραπομπές στις σελίδες της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (η «Έκθεση») είναι ο εξής:

Επισημαίνεται ότι το Αποτέλεσμα προ φόρων μετά από προσαρμογές του παραπάνω πίνακα αναφέρεται και στη σελίδα 3 των ∆ημοσιευμένων Οικονομικών Καταστάσεων 31.12.2017 του Ομίλου ΑΚΤΩΡ (ποσό ευρώ 21,7 εκατ.).

2. Ως προς τον ισχυρισμό ότι στη «στη σελίδα 12 του εγγράφου, η Απόδοση Απασχολουµένων Κεφαλαίων της Κατασκευής εµφανίζεται το 2017 ως 6,7%», επιβεβαιώνουμε ότι η Απόδοση Απασχολουµένων Κεφαλαίων (ROCE*) της Κατασκευής για το 2017, όπως εμφανίζεται στην Παρουσίαση, και µε ρητή αναφορά «ROCE= (ΕΒΙΤ – Φόροι) / (Καθαρός ∆ανεισµός + Ίδια Κεφάλαια), προκύπτει από τα δηµοσιευµένα οικονομικά μεγέθη για τον Τομέα Κατασκευής ως εξής:

Επισημαίνεται ότι το Αποτέλεσμα εκμετάλλευσης μετά από προσαρμογές του παραπάνω πίνακα αναφέρεται και στη σελίδα 3 των ∆ηµοσιευµένων Οικονοµικών Καταστάσεων 31.12.2017 του Ομίλου ΑΚΤΩΡ (ποσό ευρώ 33,3 εκατ.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!