Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ το σκέφτονται για το 10% της Αττικής Οδού
[MonoNews]: Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ το σκέφτονται για το 10% της Αττικής Οδού

[MonoNews]: Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ το σκέφτονται για το 10% της Αττικής Οδού

Σε φάση διερεύνησης του κατά πόσον θα προχωρήσουν στην άσκηση του δικαιώματος πρώτης προτίμησης για την εξαγορά του 10% της εταιρείας Αττική Οδός, που έχει τη διαχείριση του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου, βρίσκονται οι Ελλάκτωρ και J&PΆβαξ.

Οι προαναφερόμενες κατασκευαστικές κατέχουν η πρώτη το 59,2% και η δεύτερη το 30,8% της εταιρείας Αττική Οδός. Το 10% έχει περάσει στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς από την αναδιάρθρωση των δανείων της Αττικάτ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα έχει στη διάθεσή της προσφορά για το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο από επενδυτικό κεφάλαιο.

Η εταιρεία Αττική Οδός έχει την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου έως το 2024. Για τη συνέχεια τα σενάρια είναι δύο: α) Θα γίνει διαγωνισμός από το δημόσιο ώστε η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου να ανατεθεί εκ νέου στον φορέα που θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα. β) Θα παραταθεί η σύμβαση με την κοινοπραξία των Ελλάκτωρ – J&P με αντάλλαγμα την υλοποίηση από μέρους τους των επεκτάσεων του αυτοκινητοδρόμου.

Καθώς το τι ακριβώς θα γίνει δεν μπορεί να εκτιμηθεί σήμερα, το βασικό κίνητρο για να αγοράσει κανείς ποσοστό στην εταιρεία Αττική Οδός είναι το μέρισμα που διανέμει και το οποίο τα δύο τελευταία έτη (2016 – 2017) κινήθηκε στην περιοχή των 70 εκατ. ευρώ ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!