Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι έλεγε ο επιχειρηματίας Νίκος Κάμπας της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την αγορά των ακινήτων
[MonoNews]: Τι έλεγε ο επιχειρηματίας  Νίκος Κάμπας της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την αγορά των ακινήτων

[MonoNews]: Τι έλεγε ο επιχειρηματίας Νίκος Κάμπας της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για την αγορά των ακινήτων

Νίκος Κάμπας

Υπέρμαχος του εξορθολογισμού της αγοράς ακινήτων, ήταν ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΓΕΚ Τερνα Νικος Κάμπας ο οποίος έφυγε απο την ζωή ξαφνικά απο ανακοπή καρδιάς το Σάββατο . Οπως υποστήριζε σε αρθρο του «Το «μαύρο χρήμα» στις συναλλαγές, οι εικονικές αξίες, οι διπλές τιμές (αντικειμενικές- εμπορικές) και οι κάθε είδους παρεκκλίσεις (με κυριότερη τη «βιομηχανία» παραγωγής κλειστών ημιυπαίθριων χώρων) πρέπει να τελειώσουν μια και καλή.» Για την ακρίβεια σε άρθρο του ο Νίκος Κάμπας στις άρχες του 2010 στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ έγραφε:

Η αγορά ακινήτων παγκοσμίως ήταν από αυτές οι οποίες επλήγησαν σοβαρά λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης. Μάλιστα, υπήρξαν αγορές, όπως η οικιστική στις ΗΠΑ, που εμφάνισαν σημάδια κατάρρευσης, ενώ και στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων διεθνώς καταγράφηκε σοβαρή υποχώρηση της ζήτησης και της επενδυτικής δραστηριότητας.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ηπιότερη σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων σε σχέση με τις περισσότερες διεθνείς αγορές. Η κατάσταση στην κτηματαγορά ασφαλώς έχει επιδεινωθεί, καθώς η κρίση έχει επιδράσει στην αγοραστική ψυχολογία. Η αγορά ακινήτων είναι μια κατ΄ εξοχήν «ψυχολογική» αγορά.

Σε περιόδους κρίσης δύσκολα γίνονται νέες αγορές ή συνάπτονται δάνεια, ενώ υπάρχει και προσδοκία πτώσης των τιμών. Η ελληνική αγορά όμως είναι και μια «κλειστή» αγορά, στην οποία η ζήτηση τροφοδοτείται κυρίως από εγχώριες δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!