Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Εκτός εαυτού ο Μητσοτάκης με το πόρισμα-έκτρωμα για τη βία στα πανεπιστήμια
[MonoNews]: Εκτός εαυτού ο Μητσοτάκης με το πόρισμα-έκτρωμα για τη βία στα πανεπιστήμια

[MonoNews]: Εκτός εαυτού ο Μητσοτάκης με το πόρισμα-έκτρωμα για τη βία στα πανεπιστήμια

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την εκρηκτική κατάσταση στα πανεπιστήμια, το οποίο περιλαμβάνει ποινές-χάδι για αδικήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι ληστείες και οι εκρήξεις ΑΤΜ. «Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί, αλλά και αδιόρθωτοι. Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους» σχολίασε το πόρισμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πόρισμα της επιτροπής, που εξέτασε τα εκτεταμένα φαινόμενα βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, παραδόθηκε ήδη στα χέρια του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Στη συνέχεια, θα σταλεί στις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στις νεολαίες των κομμάτων και στις φοιτητικές παρατάξεις, προκειμένου να διατυπώσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην επιτροπή τις παρατηρήσεις τους ή και νέες προτάσεις επί του πορίσματος.

Η επιτροπή μεταξύ άλλων προτείνει εποικοδομητικό διάλογο για τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται από τους φοιτητές των ιδρυμάτων, ενώ σε περιπτώσεις καταλήψεων για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προτείνεται η δημιουργία χώρων αναψυχής στα ΑΕΙ. Σε περίπτωση που προκαλούνται από εξωπανεπιστημιακούς, θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Το ίδιο αναφέρεται και για τους υπό κατάληψη χώρους που χρησιμοποιούνται ως στέκια. Εδώ προτείνεται να δημιουργηθούν άλλοι χώροι και οι κατειλημμένοι να επιστραφούν στα Πανεπιστήμια.

Για τη διακίνηση ναρκωτικών, η επιτροπή Παρασκευόπουλου προτείνει ανάπτυξη street work για τον περιορισμό της βλάβης, δημιουργία μονάδων ψυχοκοινωνικής στήριξης φοιτητών σε όλα τα ΑΕΙ και κατάλληλη στελέχωσή τους, αλλά και οργάνωση σχετικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!