Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Έκτακτη συνεδρίαση στην Alpha Bank για τον νέο CEO
[MonoNews]: Έκτακτη συνεδρίαση στην Alpha Bank για τον νέο CEO

[MonoNews]: Έκτακτη συνεδρίαση στην Alpha Bank για τον νέο CEO

alpha bank

Σε έκτακτη συνεδρίαση των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, θα κριθεί η διαδικασία με την οποία θα αναδειχθεί ο νέος CEO της τράπεζας, λόγω της διάστασης απόψεων που υπάρχει στην αρμόδια Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.

Στη μάχη της διεκδίκησης συμμετέχουν ο Γιώργος Αρώνης, αναπληρωτής CEO της τράπεζας, και ο Βασίλης Ψάλτης, οικονομικός διευθυντής της Alpha Bank, αλλά και ο επίσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και COO του ομίλου της Alpha Bank Σπύρος Φιλάρετος, όπως και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος καθυστερήσεων και διαχειρίσεως διαθεσίμων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αρτέμης Θεοδωρίδης.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Αρώνης θεωρείτο από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση, καθώς, γνωρίζοντας την τράπεζα από το 2004 οπότε και ανέλαβε γενικός διευθυντής, διαθέτει μεγάλη πείρα στα τραπεζικά και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τα στελέχη και το προσωπικό της Alpha, γεγονός που διασφαλίζει μια ομαλή αλλαγή διοίκησης.

Ισχυρή θεωρείτο επίσης η υποψηφιότητα του Βασίλη Ψάλτη, ο οποίος εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007 και διακρίνεται για την πολύ καλή σχέση που έχει με την επενδυτική κοινότητα, αλλά και η στήριξη που έχει από την ΕΚΤ και τον SSM.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας με την επιλογή του Παύλου Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, βαρύνουσας σημασίας είναι η άποψη των ξένων στο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο στην περίπτωση της Alpha Bank, καταλαμβάνουν επτά – μαζί με τους εκπροσώπους των μετόχων – από τις δεκατρείς θέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!