Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: ΕΚΤ: Προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» ζητά μετά τον Αύγουστο
[MonoNews]: ΕΚΤ: Προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» ζητά μετά τον Αύγουστο

[MonoNews]: ΕΚΤ: Προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» ζητά μετά τον Αύγουστο

Φραντσέσκο Ντρούντι

Προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» διεμηνύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δια στόματους του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωτράπεζας στην Ελλάδα Φραντσέσκο Ντρούντι, στον αντίλογο των δηλώσεων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο κ. Ντρούντι στη Ναυτεμπορική, λίγες ώρες πριν από την έλευση των θεσμών στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα τεκμηριώνει τη θέση της Ευρωτράπεζας για μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο οπότε και τελειώνει το πρόγραμμα στήριξης στη χώρα.

Ο κ. Ντρούντι εξηγεί ότι το προληπτικό πρόγραμμα θα διατηρούσε το waiver για τα ελληνικά ομόλογα (δανεισμός των τραπεζών με «φθηνό» χρήμα), θα προλάμβανε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, θα επιτάχυνε την άρση των capital controls και θα επέτρεπε τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η απόφαση «εναπόκειται πλήρως» στην ελληνική κυβέρνηση.

«Παρά τη μεταβλητότητα στις αγορές λόγω των διεθνών εξελίξεων τους τελευταίους μήνες, η αύξηση των διαφορών αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ήταν εντονότερη από ό,τι σε άλλες χώρες, κι αυτό υποδηλώνει ότι το κλίμα στις αγορές σχετικά με την Ελλάδα παραμένει μάλλον ασταθές και εύθραυστο»σημειώνει.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα επισημαίνει στην ελληνική κυβέρνηση ότι τα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να συνδέονται με όρους πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!