Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Eυ. Πιστιόλης: Νέο deal για τον εφοπλιστή με τα ναυπηγεία Hyundai
[MonoNews]: Eυ. Πιστιόλης: Νέο deal για τον εφοπλιστή με τα ναυπηγεία Hyundai

[MonoNews]: Eυ. Πιστιόλης: Νέο deal για τον εφοπλιστή με τα ναυπηγεία Hyundai

Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships

Σε μία νέα συμφωνία με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, για την αγορά δύο νεότευκτων τάνκερ, κατέληξε ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης.

Συγκεκριμένα, εταιρεία, η οποία ανήκει στον κ. Πιστιόλη, εξάσκησε τις options που υπήρχαν με τα ναυπηγεία για την κατασκευή των δεξαμενόπλοιων, η χωρητικότητα των οποίων φτάνει τα 158.000-dwt έκαστο.

«Ήταν απλώς ένα πολύ καλό deal, το δύο συν δύο έγινε τέσσερα (αναφερόμενος στην option που ασκήθηκε). Στις μέρες μας τα δεξαμενόπλοια με scrubbers είναι από τα πιο περιζήτητα πλοία της αγοράς», ανέφερε ο κ. Πιστιόλης σε ερώτηση του tradewinds σχετικά με την συγκεκριμένη κίνηση του.

Τα δύο πρώτα πλοία του deal, που ανήκουν στην Top Ships (συμφερόντων του κ. Πιστιόλη), είναι ναυλωμένα με τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα με τη διαφαινόμενη συμφωνία με την ΒP να αγγίζουν τα 96 εκατ. δολάρια.

Ο εφοπλιστής είναι ενεργός στον συγκεκριμένο τομέα (suezmaxes) από τα μέσα του 2000. Τέσσερα χρόνια μετά, η τότε εταιρεία του είχε 7 πλοία.

Με την τελευταία του παραγγελία ο κ. Πιστιόλης διαχειρίζεται μέσω των ναυτιλιακών του δώδεκα δεξαμενόπλοια μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου και τέσσερα suezmaxes, όλα κατασκευασμένα στις γιάρδες της Hyundai.

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω επέκταση του στόλου του, ο κ. Πιστιόλης ανέφερε: «Θα προχωρήσουμε σε επέκταση του στόλου όταν βρούμε τα κατάλληλα deals ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!