Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αιφνιδιαστική εξέλιξη: «Πάγωσαν» οι υπογραφές στις αναδιαρθρώσεις από τις τράπεζες
[MonoNews]: Αιφνιδιαστική εξέλιξη: «Πάγωσαν» οι υπογραφές στις αναδιαρθρώσεις από τις τράπεζες

[MonoNews]: Αιφνιδιαστική εξέλιξη: «Πάγωσαν» οι υπογραφές στις αναδιαρθρώσεις από τις τράπεζες

Απρόθυμοι είναι οι τραπεζίτες να εγκρίνουν αναδιαρθρώσεις μεγάλων επιχειρηματικών δανείων από το φόβο δικαστικών εμπλοκών. Πρόκειται για τις σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται ακόμη και με ολόκληρους κλάδους αλλά καθώς είναι high profile περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται με καχυποψία από πολλούς και δεν υπάρχει η αναγκαία νομική προστασία, οι τραπεζίτες κρατούν στάση αναμονής.

Η παροχή νομικής κάλυψης για τις αναδιαρθρώσεις δανείων, που συνήθως περιλαμβάνουν και «κούρεμα» οφειλών, είναι μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση καθυστερεί να νομοθετήσει, κρατώντας σε ομηρία τις τράπεζες και μαζί με αυτές την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, τονίζουν παράγοντες της αγοράς.

Επιχειρήσεις με δανεισμό άνω των 25 εκ.ευρώ είναι αυτές που κρατούν καίριες θέσεις στους κλάδους και εάν δεν προχωρήσουν πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης δανεισμού και δεν έλθουν σε αυτό το πλαίσιο επενδυτικά κεφάλαια, κινδυνεύουν με «ξαφνικό θάνατο».

Η περίπτωση της Μαρινόπουλος είναι ενδεικτική αφού η διάσωσή της, κράτησε ζωντανές και δεκάδες επιχειρήσεις που συνέδεαν την δραστηριότητά τους με την εταιρεία.

Ανάλογες περιπτώσεις όμως δεν μπορούν να προχωρήσουν όσο δεν ισχύει η νομική προστασία, η οποία μάλιστα πρέπει να ισχύσει και για στελέχη του Δημοσίου ώστε να λειτουργήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Εκτιμάται ότι μόνο η καθυστέρηση που καταγράφεται στην θέσπιση της νομικής προστασίας τραπεζικών στελεχών εμποδίζει την ρύθμιση τουλάχιστον του 30% των δανείων που βαρύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!