Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η ευκαιρία της Deutsche Telekom να αποκτήσει επιπλέον 5% του ΟΤΕ – Όλες οι λεπτομέρειες
[MonoNews]: Η ευκαιρία της Deutsche Telekom να αποκτήσει επιπλέον 5% του ΟΤΕ – Όλες οι λεπτομέρειες

[MonoNews]: Η ευκαιρία της Deutsche Telekom να αποκτήσει επιπλέον 5% του ΟΤΕ – Όλες οι λεπτομέρειες

Στην Deutsche Telekom (DT) είναι εξαιρετικά πιθανό να καταλήξει το 5% του ΟΤΕ που διαθέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Σε κάθε περίπτωση η πώληση του (πιθανότατα) τελευταίου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ (24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές) έχει εισέλθει στην τελική ευθεία με τη δημοσίευση από το ΤΑΙΠΕΔ της σχετικής πρόσκλησης για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έως τις 15 Μαρτίου 2018.

Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της επιχείρησης το 5% αποτιμάται σε περίπου 287 εκατ. ευρώ (χθεσινό κλείσιμο της μετοχής στο ΧΑΑ 11,7 ευρώ).

Η γερμανική εταιρεία η οποία σήμερα κατέχει το 40% των μετοχών του ΟΤΕ έχει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης. Την ίδια στιγμή το αντίτιμο της πώλησης κατευθύνεται απευθείας για την αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους, προοπτική που δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για τη DT στην οποία το γερμανικό δημόσιο συμμετέχει με 31,9%.

Βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας μετόχων (ελληνικού δημοσίου και DT) έπειτα από την ολοκλήρωση του σε εξέλιξη πλέον διαγωνισμού το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να απευθυνθεί στην γερμανική εταιρεία η οποία έχει περιθώριο 60 μέρες για να αποφασίσει να εξαγοράσει (ή όχι) το 5% με την τιμή που θα έχει διαμορφωθεί από τον διαγωνισμό.

Αν το ΤΑΙΠΕΔ κρίνει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητικές προσφορές από την διαγωνιστική διαδικασία έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στην Deutsche Telekom η οποία δύναται να εξαγοράσει το 5% του ΟΤΕ με τη μέση τιμή της μετοχής του στο ΧΑΑ τις τελευταίες είκοσι μέρες από την πρόσκληση που θα λάβει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!