Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Δραματικός Γιάννης Στουρνάρας: προσοχή οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία είναι εδώ
[MonoNews]: Δραματικός Γιάννης Στουρνάρας: προσοχή οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία είναι εδώ

[MonoNews]: Δραματικός Γιάννης Στουρνάρας: προσοχή οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία είναι εδώ

Επιφυλακτικός για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε ακόμα μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτήριων, με αναβάθμιση και αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, των μαρίνων αλλά και των λιμενικών υποδομών ενώ παράλληλα όπως είπε απαιτείται συγκρότηση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της κρουαζιέρας. Αναφερόμενος από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γιάννης Στουρνάρας, στις απαραίτητες μεταρρυθμιστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο κλάδος να γίνει ανταγωνιστικός, επεσήμανε τις κυριότερες, όπως:

  • Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

  • Η ενδυνάμωση του ανταγωνισμού, σε επίπεδο αεροπορικών εταιρειών, καθώς η μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων θα διευκολύνει την αύξηση της τουριστικής ζήτησης.

  • Η αναβάθμιση και αξιοποίηση υποδοµών όπως οι µαρίνες, οι οποίες µπορούν να συµβάλουν στην αύξηση του θαλάσσιου και ναυτικού τουρισµού, ενισχύοντας περαιτέρω την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα.

  • Η αναβάθμιση των λιµενικών υποδοµών και η συγκρότηση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της κρουαζιέρας ―ειδικά της κρουαζιέρας µε αφετηρία ελληνικό λιµένα (home porting).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!