Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Το «Δόγμα της Κότας»
[MonoNews]: Το «Δόγμα της Κότας»

[MonoNews]: Το «Δόγμα της Κότας»

Άγης Βερούτης

Χθες παρακολούθησα σε ζωντανή αναμετάδοση από την DW την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (Munich Security Conference) στην Γερμανία. Αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν ήταν τόσο σχολιασμός των απειλητικών ενεργειών του Ιράν, όσο η φράση του Νετανιάχου ότι το Ισραήλ των 8 εκατομμυρίων κατοίκων έχει περίπου το ίδιο μέγεθος οικονομίας με το Ιράν των 80 εκατομμυρίων, και την στρατιωτική ισχύ να επιβληθεί στους δεύτερους. Το Ισραήλ είναι μια χώρα με μέγεθος σχεδόν όσο η Στερεά Ελλάδα, που απέκτησε κρατική οντότητα το 1948. Ο γεωγραφικός χώρος του περιλαμβάνει την Ιερουσαλήμ και άλλες περιοχές που περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη ως τόπος κατοικίας των Αρχαίων Ισραηλιτών. Με άλλα λόγια ιδρύθηκε ένα νέο κράτος με χαρακτηριστικό την κοινή θρησκεία με το αρχαίο έθνος των Ισραηλιτών, 2.100 χρόνια από την τελευταία χρονική στιγμή που είχε κάτι σαν κρατική οντότητα, πριν την προσάρτησή του από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Το Ισραήλ υποστηρίχθηκε για την σύστασή του κυρίως από τις ΗΠΑ, και σήμερα έχει συντεταγμένη δημοκρατική κοινωνία, ακμάζουσα οικονομία, ισχυρή τεχνολογική υποδομή και στρατιωτική ισχύ αποτρεπτική προς οποιονδήποτε επιβουλεύεται τόσο τα εδάφη του όσο και την ευημερία του.

Η ειδοποιός διαφορά του από όσους επιβουλεύονται την υπόστασή του είναι η έμφαση στην τεχνολογία και την στρατιωτική ισχύ που αυτή παρέχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!