Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικής ανάμειξης
[MonoNews]: Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικής ανάμειξης

[MonoNews]: Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικής ανάμειξης

Σκληρή απάντηση, με την οποία διαψεύδονται οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικής ανάμειξης στην υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, δίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

«Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι» ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα.

»Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

» Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».

Νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στον Έλληνα πρεσβευτή εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για την απέλαση των Ρώσων.

Εν τω μεταξύ, το Reuters μετέδωσε πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά πως πίσω από τις απελάσεις βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Επίσης, από την πλευρά του ρωσικού ΥΠΕΞ σημειώθηκε πως η απέλαση των δύο Ρώσων θεωρείται πράξη που δεν θεμελιώνεται πουθενά και μπορεί να βλάψει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!