Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Οι δύο άξονες στο νέο σχέδιο για την πρώτη κατοικία: Ποια δάνεια θα αφορά, ποιοι θα δικαιούνται επιδότηση
[MonoNews]: Οι δύο άξονες στο νέο σχέδιο για την πρώτη κατοικία: Ποια δάνεια θα αφορά, ποιοι θα δικαιούνται επιδότηση

[MonoNews]: Οι δύο άξονες στο νέο σχέδιο για την πρώτη κατοικία: Ποια δάνεια θα αφορά, ποιοι θα δικαιούνται επιδότηση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Δύο είναι οι βασικοί άξονες στο νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη:

· Δικαίωμα να ενταχθούν στον νέο νόμο θα έχουν δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια –όχι μόνο στεγαστικά-, με ενέχυρο πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.

· Δικαίωμα στην επιδότηση της δόσης –κατά το 1/3- στα πρότυπα του κυπριακού μοντέλου «Εστία», θα έχουν δανειολήπτες με «κόκκινο» στεγαστικό, για πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας πως οι δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στις παραπάνω πρόνοιες του νόμου, θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις πληρωμές των νέων δόσεων που θα ορίσει το αρμόδιο δικαστήριο. Αν δεν τηρηθεί το πλάνο δόσεων –πχ για 3 μήνες- τότε χάνουν την προστασία.

Στο μεταξύ, «παγωμένες» είναι οι σχέσεις κυβέρνησης-τραπεζών, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Το ρήγμα αναμένεται να «γεφυρωθεί» στη συνάντηση που θα έχουν οι CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στις αρχές της επόμενης βδομάδας με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!