Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Δημοσκόπηση Palmos Analysis: 6 στους 10 Έλληνες λένε «ναι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια
[MonoNews]: Δημοσκόπηση Palmos Analysis: 6 στους 10 Έλληνες λένε «ναι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια

[MonoNews]: Δημοσκόπηση Palmos Analysis: 6 στους 10 Έλληνες λένε «ναι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια

Πολίτες από όλη την Ελλάδα προσέρχονται με πανό και ελληνικές σημαίες στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία της γειτονικής χώρας, στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μεταστροφή της κοινής γνώμης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αποτυπώνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας Tvxs.gr του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης 6 στους 10 Έλληνες δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Η συντριπτική πλειονότητα λοιπόν των πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης του ονόματος, που να έχει ισχύ έναντι όλων.

Ειδικότερα, στη διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), η έρευνα καταγράφει την συμφωνία μίας συντριπτικής πλειοψηφίας, της τάξης του 71% με την επιδίωξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ονόματος που να ισχύει έναντι όλων.

Η στάση αυτή καταγράφεται τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (80%) όσο και μεταξύ αυτών της ΝΔ (68%), ενώ μόλις το 14% των πολιτών δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς της διπλής ονομασίας.

Παράλληλα, το 57% συμφωνεί με μια λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία και θα ισχύει έναντι όλων, σλαβόφωνη και αμετάφραστη, συνοδευόμενη από αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, όπως φαίνεται να είναι η βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!