Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Δίκη Siemens: Την καταδίκη Χριστοφοράκου, Καραβέλα και άλλων 9 στελεχών ζήτησε η Εισαγγελέας
[MonoNews]: Δίκη Siemens: Την καταδίκη Χριστοφοράκου, Καραβέλα και άλλων 9 στελεχών ζήτησε η Εισαγγελέας

[MonoNews]: Δίκη Siemens: Την καταδίκη Χριστοφοράκου, Καραβέλα και άλλων 9 στελεχών ζήτησε η Εισαγγελέας

Την ενοχή και καταδίκη των άλλοτε υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens Ελλάδος αλλά και τεσσάρων Γερμανών- στελεχών της μητρικής εταιρείας, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο πρώτο σκέλος της αγόρευσης της για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Κατά την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά μόνο για τη σύμβαση 8002, ο γερμανικός κολοσσός δωροδόκησε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους με 69 εκατομμύρια ευρώ.

Για τους 16 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέα. Για 5 εξ αυτών εισηγήθηκε την απαλλαγή τους λόγω αμφιβολιών (μεταξύ αυτών και ο Γερμανός πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδος). Για 11 πρότεινε καταδίκη, για κακουργηματική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (κατά περίπτωση καθώς για δύο κατηγορούμενους το ξέπλυμα έχει παραγραφεί).

Η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη των δύο καταζητούμενων πρώην στελεχών της εταιρείας. Του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Χρήστου Καραβέλα. Ομοίως ενοχή πρότεινε για ακόμα τρία πρώην στελέχη της Siemens και για 4 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής εταιρίας.

Για έξι παρένθετα πρόσωπα που φέρονται να διέθεσαν τις εταιρείες τους για να διακινούνται οι μίζες, η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για δύο επιχειρηματίες και την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των υπολοίπων τεσσάρων .

Η εισαγγελέας αντέκρουσε ότι υφίσταται το δεδικασμένο που επικαλείται ο καταζητούμενος Χριστοφοράκος. Κατά την εισαγγελέα “οι καταδίκες του στη Γερμανία αφορούν τη διακίνηση επτά εμβασμάτων” τα οποία “δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για την σύμβαση 8002”.

Η αγόρευση της εισαγγελέως θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!