Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΔΕΗ: Το πρόβλημα που κανείς δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του
[MonoNews]: ΔΕΗ: Το πρόβλημα που κανείς δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του

[MonoNews]: ΔΕΗ: Το πρόβλημα που κανείς δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του

Ένα… μικρό θαύμα χρειάζεται η ΔΕΗ για να σταθεί στα πόδια της, και απ’ ό,τι φαίνεται στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν και τόσο σε αυτό το θαύμα, αλλά ελπίζουν απλώς να μη “σκάσει” η άλλοτε κραταιά επιχείρηση στα χέρια τους, σπέρνοντας τον τρόμο.

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Όσο κι αν από την κυβέρνηση προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω την εικόνα μίας βιώσιμης επιχείρησης, όσο κι αν η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, τα δεδομένα βρίσκονται στο τραπέζι: τα τεράστια χρέη της ΔΕΗ (αλλά και εκείνα που της οφείλονται) και η χαμηλή της πιστοληπτική αξιολόγηση (μόλις 3 βαθμίδες πάνω από τη χρεοκοπία, σύμφωνα με τον S&P), που σημαίνει υψηλά επιτόκια δανεισμού, δείχνουν ότι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είναι πολύ άσχημη. Και για να μην είμαστε κινδυνολόγοι, υπάρχει τρόπος να ξανασταθεί στα πόδια της. Όμως θέλει πολλή δουλειά, και το χειρότερο: μεγάλο πολιτικό κόστος, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σίγουρα δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει, βλέποντας το πολιτικό της κεφάλαιο να έχει ήδη εξαντληθεί.

Η έκθεση της McKinsey για τη ΔΕΗ αναφέρει κάτι που είναι μάλλον προφανές: ότι για να καταστεί βιώσιμη η ΔΕΗ θα πρέπει να αυξήσει τα λειτουργικά της κέρδη. Και μάλιστα να τα αυξήσει θεαματικά: κατά 500 εκατομμύρια ευρώ έως το 2022, δηλαδή κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από φέτος έως το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!