Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΔΕΗ: Ανοίγει η δεύτερη φάση για τις λιγνιτικές μονάδες-To παρασκήνιο και τα ονόματα
[MonoNews]: ΔΕΗ: Ανοίγει η δεύτερη φάση για τις λιγνιτικές μονάδες-To παρασκήνιο και τα ονόματα

[MonoNews]: ΔΕΗ: Ανοίγει η δεύτερη φάση για τις λιγνιτικές μονάδες-To παρασκήνιο και τα ονόματα

Σήμερα εκτός απροόπτου αναμένεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ να αποφασίσει και να ανακοινώσει τα ονόματα των επενδυτών για τη διεκδίκηση των λιγνιτικών σταθμών στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη, με τους έξι υποψήφιους επενδυτές να αναζητούν μεταξύ τους συμμαχίες. Οι επενδυτές θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, πράσινο φως θα δοθεί και για τα έξι υποψήφια σχήματα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί οριστικά και τυπικά σήμερα από το ΔΣ της ΔΕΗ που πρόκειται να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Να αναφερθεί ότι χθες ο όμιλος Κοπελούζου επισημοποίησε τη συμφωνία με τον κινεζικό ενεργειακό κολοσσό CHN Energy, με τον οποίο θα υποβάλει προσφορά για την εξαγορά και των δύο εταιρειών (Μελίτης και Μεγαλόπολης) αλλά και για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο κ. Κοπελούζος ανέφερε ότι δεν προκύπτει νομικό πρόβλημα για τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στην ηλεκτροπαραγωγή εξαιτίας της συμμετοχής της επίσης κινεζικής State Grid ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ.

Ο κ. Kοπελούζος ανήγγειλε ότι ο όμιλος θα συμμετάσχει από κοινού με δυτικοευρωπαϊκή εταιρεία στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ εμπορίας που αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο. Επί του παρόντος όπως είπε και εφόσον ο όμιλος είναι προμηθευτής των εταιρειών παροχής αερίου δεν θα επεκταθεί στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!