Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Δ.Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος μιλά «προφανώς μεταφορικά» όταν κάνει λόγο για ομηρία!
[MonoNews]: Δ.Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος μιλά «προφανώς μεταφορικά» όταν κάνει λόγο για ομηρία!

[MonoNews]: Δ.Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος μιλά «προφανώς μεταφορικά» όταν κάνει λόγο για ομηρία!

Δημήτρης Τζανακόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να δώσει την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη θέση του περί ομηρίας των Ελλήνων αξιωματικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, η συγκεκριμένη άποψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι «προφανώς μεταφορική». Μάλιστα, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής των δύο αξιωματικών στην Ελλάδα. Αυτή, όπως είπε, είναι «τόσο η βούληση του πρωθυπουργού όσο και η βούληση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, ο οποίος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κάνει όσα οφείλει και όσα του επιβάλλει το καθήκον και οι αρμοδιότητές του».

Για τη δήλωση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ που καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία να έρθουν σε συνεννόηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ «δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό», από τη στιγμή που το ζήτημα εκκρεμεί ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης, ενώ η κυβέρνηση, όπως είπε, αναμένει να δει το κατηγορητήριο και εργάζεται ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση στο συγκεκριμένο περιστατικό. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι «μέχρι στιγμής αυτή είναι η πλέον πιθανή εξέλιξη». Στην περίπτωση που η τουρκική πλευρά αποφασίσει την κλιμάκωση, «είμαστε κι εμείς έτοιμοι να αναλάβουμε συγκεκριμένες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες», ανέφερε.

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την επιστροφή των αξιωματικών, εκτίμησε ότι το ζήτημα θα λυθεί εντός ολίγων εβδομάδων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει, εφόσον το κατηγορητήριο αφορά μόνο την είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, αφού άλλωστε, δεν προκύπτει κάτι άλλο από τα περιστατικά και τις πληροφορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!