Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Colgate-Palmolive για πρόστιμο 9,7 εκατ.: Αρνείται τις κατηγορίες και εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη
[MonoNews]: Colgate-Palmolive για πρόστιμο 9,7 εκατ.: Αρνείται τις κατηγορίες και εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη

[MonoNews]: Colgate-Palmolive για πρόστιμο 9,7 εκατ.: Αρνείται τις κατηγορίες και εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού αφήνει η Colgate Palmolive.

Πηγές της εταιρείας που μίλησαν στο mononews.gr δηλώνουν πως «η Colgate είναι απόλυτα αντίθετη και διαφωνεί σοβαρά με τις παραδοχές και τις θέσεις που εκφράζονται στην απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού» και τονίζουν πως μελετούν την απόφαση και μαζί το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά αυτής στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αποτελεί πάγια θέση και πολιτική της εταιρείας «η απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί ανταγωνισμού», λέγοντας πως «στη περίπτωση που ανακύψει κάποιο θέμα συμμόρφωσης, προβαίνουν σε άμεση αποκατάσταση και συμμόρφωση».

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπογραμμίζουν πως έχουν πλήρως στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες και εμφανίζονται βέβαιοι ότι η απόφαση δεν πρόκειται να καταπέσει σε περίπτωση έφεσης.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε συνολικό πρόστιμο ύψους 9,7 εκατ. ευρώ στην Colgate Palmolive και στις Εν Ελλάδι θυγατρικές της για σύσταση καρτέλ καθώς και για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των καλλυντικών και των απορρυπαντικών για περίοδο άνω των 10 χρόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!