Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Citigroup: «Βλέπει» αναιμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και συνεχιζόμενη λιτότητα
[MonoNews]: Citigroup: «Βλέπει» αναιμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και συνεχιζόμενη λιτότητα

[MonoNews]: Citigroup: «Βλέπει» αναιμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και συνεχιζόμενη λιτότητα

Υποτονική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ωθούμενη μόνο από τις εξαγωγές και κάποιες ξένες επενδύσεις, προβλέπει για την Ελλάδα η Citigroup σε νέα της έκθεσή για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Η έκθεση αναφέρει παράλληλα ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και την εσωτερική υποτίμηση, η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών εξαγωγών βελτιώθηκε, όμως δεν έφτασε τις επιδόσεις άλλων χωρών που βρέθηκαν σε προγράμματα διάσωσης.

Λόγω της συνέχισης της λιτότητας, η Citigroup εκτιμά η αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ θα παραμείνει στο 1,5% – 1,9% τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ δεν θα ξεπεράσει το 1,5% μέχρι το 2022, αναβαθμίζοντας κατά 0,2% και 0,1% τις προηγούμενες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2018 και 2019. Ειδικότερα, στην ανάλυση για το παγκόσμιο outlook, η Citigroup εκτιμά ανάπτυξη 1,9% το 2018 και 1,5% για το 2019, ενώ ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 0,8% φέτος και 1,1% το επόμενο έτος.

Για το 2021-2022 εκτιμά πως θα κινηθεί στο 1,4%, καθώς η βελτίωση της εμπιστοσύνης μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης θα αντισταθμιστεί πιθανότατα από τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα ενώ επισημαίνει ότι η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει υψηλότερη ανάπτυξη.

Όσον αφορά στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα τους η Citigroup τους θεωρεί μάλλον ανέφικτους, ενώ αναφερόμενη στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτιμά ότι ακόμη και μετά τη συμφωνία ελάφρυνσής του, κρίνεται αμφίβολη βάση της αναιμικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!