Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γ. Χρυσικός: Ο άνθρωπος που ανοίγει νέους δρόμους στην Grivalia και στο ελληνικό real estate
[MonoNews]: Γ. Χρυσικός: Ο άνθρωπος που ανοίγει νέους δρόμους στην Grivalia και στο ελληνικό real estate

[MonoNews]: Γ. Χρυσικός: Ο άνθρωπος που ανοίγει νέους δρόμους στην Grivalia και στο ελληνικό real estate

Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia

Φέτος ο Γιώργος Χρυσικός κλείνει δέκα χρόνια στο τιμόνι της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας). Το 2008 η εταιρεία, υπό την ονομασία τότε Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, είχε στην κατοχή της 56 ακίνητα, συνολικής αξίας 586 εκατ. ευρώ. Σήμερα, το 2018, έχει 116 ακίνητα που ξεπερνούν σε αξία το 1 δισ. ευρώ (979,2 εκατ. ευρώ τέλος Ιουνίου και στο μεταξύ έχουν προστεθεί νέες επενδύσεις).

Πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MBA) σε Corporate Finance & Strategy από το Columbia Business School (NY) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) σε Engineering & Construction Management από το UC Berkeley (CA), ο κ. Χρυσικός έχει διατελέσει πρωταθλητής ιστιοπλοΐας και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας για πολλά συναπτά έτη. Οδήγησε την ΑΕΕΑΠ στα δύσκολα για το real estate χρόνια όταν τα επαγγελματικά ακίνητα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, απώλεσαν περίπου το 40% της αξίας τους και έχει, μαζί με τα αξιόλογα στελέχη που έχει συμπεριλάβει στην ομάδα του, πραγματοποιήσει συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Η Grivalia έχει προσελκύσει επενδύσεις από ισχυρούς ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ ο βασικός της μέτοχος, με ποσοστό 51,43%, είναι η καναδική Fairfax Financial Holdings του Prem Watsa. Ποσοστό 5% της ΑΕΕΑΠ έχει η Pacific Investment Management Company, άλλοι ξένοι επενδυτές το 30,4% και Έλληνες θεσμικοί επενδυτές 6%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!