Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: «Χαράτσι» 60 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ σκέφτεται ο Τραμπ
[MonoNews]: «Χαράτσι» 60 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ σκέφτεται ο Τραμπ

[MonoNews]: «Χαράτσι» 60 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ σκέφτεται ο Τραμπ

Τελωνειακούς δασμούς ύψους 60 δισ. δολαρίων εξετάζει να επιβάλει στις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών, οι νέοι δασμοί που εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ αφορούν κυρίως εισαγωγές στους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών και θα πλήξουν περίπου 100 κινεζικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε υπουργούς και σε συμβούλους του ότι «ήθελε να πλήξει σύντομα την Κίνα με δασμούς και περιορισμούς στις επενδύσεις ως απάντηση για την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας», έγραψε το Politico, το οποίο επικαλείται τρία πρόσωπα που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος για το Εμπόριο Robert Lighthizer πρότεινε ένα πακέτο δασμών επί των κινεζικών εισαγωγών ύψους 30 δισ. δολαρίων όμως η πρότασή του απορρίφθηκε από τον μεγιστάνα, καθώς έκρινε πως ήταν ανεπαρκής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πρόταση που παρέμεινε στο τραπέζι ήταν η επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι στις ασυγκράτητες και άδικες εμπορικές πρακτικές σε βάρος της χώρας μας» έγραψε σήμερα σε ένα tweet ο Donald Trump.

Αργότερα σήμερα, ο μεγιστάνας αναμένεται να συναντηθεί, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μιζούρι (κεντρικές ΗΠΑ), με εκπροσώπους της Boeing, προτού παραστεί σε μια συζήτηση με θέμα τη μείωση των φόρων και την φορολογική μεταρρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!