Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Χάος στο Δημόσιο: Τώρα ψάχνουν πόσοι είναι οι συμβασιούχοι και πού απασχολούνται
[MonoNews]: Χάος στο Δημόσιο: Τώρα ψάχνουν πόσοι είναι οι συμβασιούχοι και πού απασχολούνται

[MonoNews]: Χάος στο Δημόσιο: Τώρα ψάχνουν πόσοι είναι οι συμβασιούχοι και πού απασχολούνται

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει συγκεκριμένη δέσμευση προς τους θεσμούς, για περιορισμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, και κυρίως ΟΤΑ, ωστόσο δεν γνωρίζει πόσοι και που εργάζονται.

Η παραπάνω αποκάλυψη έρχεται από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία καλούνται φορείς και οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διορθώσουν «λάθη ή/και ελλείψεις στις καταχωρίσεις του φορέα σας στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η εγκύκλιος εστάλη στις 4 Αυγούστου και αναφέρει πως υπήρχε προθεσμία ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών μέχρι την 7η Ιουλίου, στην οποία οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν, «αν και έχει παρέλθει πλέον εύλογο χρονικό διάστημα», όπως γράφεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Η αρχική εγκύκλιος, με την οποία ζητούνταν να περαστούν διορθώσεις ή να συμπληρωθούν ελλείψεις, είχε αποσταλεί στις 16 Ιουνίου 2017.

Πάντως για να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, απαιτείται έγκυρη καταγραφή και επικαιροποίηση των απασχολουμένων και ειδικά των συμβασιούχων, ιδιαίτερα στον αστερισμό των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι.

Το θέμα των συμβασιούχων θα αποτελέσει αναμφίβολα μια από τις «καυτές πατάτες» για την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!