Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Χάος στη Μυτιλήνη: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μετανάστες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς
[MonoNews]: Χάος στη Μυτιλήνη: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μετανάστες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς

[MonoNews]: Χάος στη Μυτιλήνη: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μετανάστες που είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς

Σκηνές μεγάλης έντασης ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, όταν μεγάλη ομάδα πολιτών, στην οποία κυριαρχούσαν στελέχη του ακροδεξιού χώρου αλλά και οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας επιχείρησαν να επιτεθούν κατά της ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν, η οποία επί πέντε ημέρες είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.

Σε ενίσχυση των μεταναστών που βρίσκονταν στην πλατεία έσπευσαν άτομα από τον καταυλισμό της Μόρια, σχηματίζοντας τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες. Σε ενίσχυση των τελευταίων έσπευσαν και πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

Οι επιτιθέμενοι πολίτες πετάνε μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους πρόσφυγες και μια ναυτική φωτοβολίδα, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας πρόσφυγας με ψυχραιμία την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!