Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016
[MonoNews]: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016

[MonoNews]: Χ. Βαφειάς: Ζημιογόνο για την StealthGas το τρίτο τρίμηνο του 2016

Μειωμένα έσοδα και αυξημένα έξοδα κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 η ναυτιλιακή εταιρεία StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, σε μία περίοδο που πάντως είναι εποχιακά πιο δύσκολη για τον τομέα των μεταφορών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν σε 34,4 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 35,8 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015, καθώς η αξιοποίηση του στόλου υποχώρησε σε ετήσια βάση από το 94,4% στο 88%.

Παράλληλα, μπορεί η StealthGas να μείωσε κατά 1,2 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση (από 5,2 εκατ. δολάρια σε 4 εκατ. δολάρια) τα μεταφορικά της έξοδα, λόγω της μείωσης των ενεργών πλοίων της, όμως την ίδια στιγμή αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. δολάρια τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων της (από 13,4 εκατ. δολάρια σε 14,6 εκατ. δολάρια), λόγω της καθαρής αύξησης του στόλου της κατά ένα πλοίο και της επιστροφής δύο πλοίων από συμφωνίες ναύλωσης. Αυξημένα ήταν και τα έξοδα για τόκους και χρηματοδότηση.

Έτσι, η StealthGas κατέγραψε καθαρές ζημίες της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι καθαρών κερδών ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατά την ίδια περίοδο το 2015, που μεταφράζονται σε απώλειες 6 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή, έναντι κερδών 3 σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!