Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Capital controls: Τι ισχύει μετά τη νέα χαλάρωση-30 χρήσιμες ερωταπαντήσεις
[MonoNews]: Capital controls: Τι ισχύει μετά τη νέα χαλάρωση-30 χρήσιμες ερωταπαντήσεις

[MonoNews]: Capital controls: Τι ισχύει μετά τη νέα χαλάρωση-30 χρήσιμες ερωταπαντήσεις

Το άνοιγμα λογαριασμού από τα φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν ήδη, η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, αλλά και το «ξεπάγωμα» των αδρανών λογαριασμών, η ενεργοποίηση των οποίων είχε απαγορευθεί μετά την επιβολή των capital controls, είναι οι βασικές αλλαγές που επέρχονται για τα φυσικά πρόσωπα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Με την ίδια απόφαση επιτρέπεται η ανάληψη όλου του ποσού που κατατίθεται σε ελληνική τράπεζα από το εξωτερικό, ενώ διευκολύνονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές προς το εξωτερικό έως του ποσού των 20.000 ευρώ αντί των 10.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε στην επικαιροποίηση πέντε διευκρινιστικών απαντήσεων σε ερωτήματα που αφορούν τα capital controls ενώ δίνει 30 χρήσιμες ερωταπαντήσεις μετά τη νέα χαλάρωση.

1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!