Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Brexit: Υπέρ της παράτασης έως της 22 Μαΐου ο Τσίπρας – «Δεν έχουν νόημα οι απειλές»
[MonoNews]: Brexit: Υπέρ της παράτασης έως της 22 Μαΐου ο Τσίπρας – «Δεν έχουν νόημα οι απειλές»

[MonoNews]: Brexit: Υπέρ της παράτασης έως της 22 Μαΐου ο Τσίπρας – «Δεν έχουν νόημα οι απειλές»

Υπέρ την πρότασης να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit, κάτι που αναμένεται πως θα είναι και η τελική πρόταση της ΕΕ προς την Βρετανία.

Όπως τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αν δεν εγκριθεί η Συμφωνία της Τερέζα Μέι με την ΕΕ στο Λονδίνο, τότε θα υπάρχουν δύο δρόμοι για την Βρετανία: Είτε η αποχώρηση χωρίς Συμφωνία, είτε η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Όπως είπε, δεν έχει νόημα να κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «απειλές» που δεν είναι σε θέση να υλοποιηθούν, δηλαδή παράταση με την προϋπόθεση ότι θα περάσει η Συμφωνία για το Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Διότι αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε θα βρεθούν εκτεθειμένοι οι ηγέτες της ΕΕ, προσέθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόρμπν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, η Τερέζα Μέι δεν θα επισκεφθεί ξανά τις Βρυξέλλες και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνουν εκλογές μέσα στον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!