Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Bloomberg: Πώς το «βουνό» των «κόκκινων» δανείων «φρενάρει» την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
[MonoNews]: Bloomberg: Πώς το «βουνό» των «κόκκινων» δανείων «φρενάρει» την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

[MonoNews]: Bloomberg: Πώς το «βουνό» των «κόκκινων» δανείων «φρενάρει» την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Οι επενδυτές που ειδικεύονται στις αγορές «κόκκινων» δανείων με έκπτωση μαζεύονται στην Αθήνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει καμιά αξία στα χαλάσματα που άφησε μία από τις βαθύτερες οικονομικές κρίσεις στην πρόσφατη Ιστορία, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα για την Ελλάδα.

Οι επενδυτές που θα παρευρεθούν στο ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μπορούν να αναμένουν επίσης ότι θα τύχουν θερμής υποδοχής, σημειώνει το πρακτορείο. Άλλωστε, προσθέτει, οι εν λόγω επενδυτές θα παίξουν κεντρικό ρόλο στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την αναζωογόνηση του τραπεζικού συστήματος το οποίο παραμένει πληγωμένο από τα επισφαλή δάνεια και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τις επιχειρήσεις με τα κεφάλαια που τόσο έχουν ανάγκη.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η οικονομία οδεύει για το τρίτο έτος ανάπτυξης, οι χορηγήσεις από τις ελληνικές τράπεζες προς τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα μειώνονται και, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, τον Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εξαιρετική τεχνογνωσία, καλές επιχειρηματικές προτάσεις και έσοδα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ ή λιγότερο, έχουν εξαιρετική ανάγκη από χρηματοδοτικά κεφάλαια», αναφέρει ο Πέτρος Δούκας, πρόεδρος της Capital Partners SA και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την παροχή των κεφαλαίων αυτών είναι η κληρονομιά που άφησε πίσω της η κρίση χρέους που έζησε η Ελλάδα, η οποία και την ανάγκασε να ζητήσει επανειλημμένα στήριξη από τους διεθνείς πιστωτές της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!