Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: BlackRock Blog: Τέσσερις επενδυτικές επιλογές για το δεύτερο εξάμηνο
[MonoNews]: BlackRock Blog: Τέσσερις επενδυτικές επιλογές για το δεύτερο εξάμηνο

[MonoNews]: BlackRock Blog: Τέσσερις επενδυτικές επιλογές για το δεύτερο εξάμηνο

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είμαστε ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες στο δεύτερο εξάμηνο του 2017. Το μέσο του έτους είναι συνήθως ένα καλό χρονικό σημείο για να ετοιμάσουμε τα χαρτοφυλάκια μας για το υπόλοιπο της χρονιάς

Βλέπουμε τις επενδύσεις στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο σε ένα περιβάλλον σταθερής και συγχρονισμένης οικονομικής επέκτασης, με διαρθρωτικά χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και επιτόκια, καθώς και μίας συνεχιζόμενης περιορισμένης μεταβλητότητας. Τι σημαίνει αυτό για τις επενδύσεις μας; Παρακάτω, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές επενδυτικές προτιμήσεις, οι οποίες παρουσιάζονται και στο Global Investment Outlook Midyear 2017 .

Μετοχές αντί ομολόγων

Η τελευταία κερδοφόρος περίοδος έχει επιβεβαιώσει τη θετική μας άποψη για τα θεμελιώδη της αγοράς μετοχών και βλέπουμε ισχυρά κέρδη από τις μετοχές μέσα στο δεύτερο εξάμηνο. Την ίδια ώρα, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής (σ.σ. η σταδιακή εγκατάλειψη της ποσοτικής χαλάρωσης -QE- και ενδεχομένως η αύξηση των επιτοκίων) καταδεικνύουν τη σταδιακή αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων για την επόμενη πενταετία. Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια συγκρατούνται (σ.σ. χαμηλά) από διαρθρωτικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της άφθονης παγκόσμιας αποταμίευσης, γεγονός που προσφέρει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις μετοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!