Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: H Black Friday έδωσε φτερά στη Wall Street – Μικτή εικόνα στην Ευρώπη
[MonoNews]: H Black Friday έδωσε φτερά στη Wall Street – Μικτή εικόνα στην Ευρώπη

[MonoNews]: H Black Friday έδωσε φτερά στη Wall Street – Μικτή εικόνα στην Ευρώπη

Η Black Friday ώθησε τη Wall Street σε νέα ρεκόρ την Παρασκευή, η οποία άνοιξε για μια σύντομη συνεδρίαση μετά το ρεπό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Όπως ήταν φυσικό οι εταιρείες του Λιανικού εμπορίου κυριάρχησαν, ενώ μεγάλη άνοδο, 2,6%, σημείωσε η μετοχή της Amazon, χαρίζοντας στον Jeff Bezos τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου η περιουσία του καταφέρνει να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 23.557,99 μονάδες, ο ευρύτερος S&P κέρδισε 0,23% κλείνοντας στις 2.603,02 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,32% τερματίζοντας στις 6.889,16 μονάδες.

Στην Ευρώπη οι επενδυτές έστρεψαν ξανά το ενδιαφέρον τους στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς μετά την Γερμανία η Ιρλανδία ήρθε να προστεθεί στο σκηνικό αβεβαιότητας.

Η Ιρλανδική Κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης εξαιτίας της απαίτησης του κόμματος Φιόνα Φέιλ, στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση μειοψηφίας του πρωθυπουργού Βαράντκαρ, να επιμένει στην αποπομπή της αντιπροέδρου Φράνσις Φιτζέραλντ, με αφορμή τον τρόπο που εκείνη χειρίστηκε μια νομική υπόθεση που αφορά έναν αστυνομικού, καταμηνυτή ατασθαλιών, πίσω στο 2015! Ο Βαράντκαρ απέρριψε το αίτημα και προειδοποίησε πως θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές αν δεν αλλάξει γνώμη το Φιόνα Φέιλ.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Unilever φέρεται να έχει ξεκινήσει την αναζήτηση νέου CEO, για να αντικαταστήσει τον Paul Polman, σύμφωνα με το Sky News.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!