Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Barclays: Κατηγορείται για μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ
[MonoNews]: Barclays: Κατηγορείται για μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ

[MonoNews]: Barclays: Κατηγορείται για μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ

Κατηγορίες σε βάρος της Barclays και τεσσάρων πρώην ανώτατων στελεχών απαγγέλθηκαν σήμερα στο πλαίσιο έρευνας στη Βρετανία για μυστικές πληρωμές σε επενδυτές του Κατάρ κατά τη διάρκεια της έκτακτης άντλησης κεφαλαίων ύψους 12 δισεκ. λιρών (15,4 δισεκ. δολαρίων) το 2008.

Σε μια πολυαναμενόμενη ανακοίνωση, το βρετανικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος (Serious Fraud Office, SFO) ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της τράπεζας για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση, μέσω ψευδούς εκπροσώπησης και παράνομης οικονομικής βοήθειας.

Η Barclays δήλωσε ότι εξετάζει τη θέση της αναφορικά με τις κατηγορίες και ότι αναμένει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παράλληλα, το SFO απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των πρώην ανώτατων στελεχών της Barclays, των Τζον Βάρλεϊ, Ρότζερ Τζένκινς, Τόμας Καλάρις και Ρίτσαρντ Μπόαθ. Η άντληση κεφαλαίων το 2008 περιελάμβανε μια δανειακή διευκόλυνση ύψους 3 δισεκ. δολαρίων προς το Κατάρ τον Νοέμβριο του 2008, σύμφωνα με το SFO.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Βάρλεϊ, ο Τζένκινς, πρώην υψηλόβαθμος επενδυτικός τραπεζίτης, ο Καλάρις, πρώην διευθύνων σύμβουλος της διεύθυνσης πλούτου της Barclays και ο Μπόαθ, πρώην επικεφαλής χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την Ευρώπη, κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση μέσω ψευδούς εκπροσώπησης κατά τη διάρκεια της άντλησης κεφαλαίων τον Ιούνιο του 2008.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!