Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αttica Bank: Στην τελική ευθεία η αύξηση
[MonoNews]: Αttica Bank: Στην τελική ευθεία η αύξηση

[MonoNews]: Αttica Bank: Στην τελική ευθεία η αύξηση

Κοντά στην υλοποίηση του ορόσημου της αύξησης κεφαλαίου βρίσκεται η Attica Bank, που «τρέχει» παράλληλα με γοργό ρυθμό το σχέδιο αναδιάρθρωσης υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Πανταλάκη και τον πρόεδρο Τάκη Ρουμελιώτη.

Για τις 15 Μαΐου έχει οριστεί η γενική συνέλευση της τράπεζας προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν το σχέδιο αγοράς και διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και παράλληλα της κάλυψης του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου με κεφαλαιακή ενίσχυση TIER I από επενδυτή που έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Πρόκειται για την Balbec Capital, η οποία πραγματοποιεί εδώ και καιρό έλεγχο στο δανειακό χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα αποκτήσει, καλύπτοντας το υπόλοιπο της αύξησης κεφαλαίου της Attica Bank.

H ολοκλήρωση της αύξησης είναι ένα βασικό κομμάτι για το πέρασμα της Attica Bank στη νέα εποχή. Η τράπεζα ενισχύεται κεφαλαιακά κατά τις επιταγές της Τράπεζας της Ελλάδος και ταυτόχρονα λύνει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων της με την ανάθεση της διαχείρισης σε ένα εξιδικευμένο fund.

Ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης την ίδια στιγμή έχει διορθώσει σχεδόν το σύνολο των υποδείξεων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και κάθε μήνα μάλιστα καταθέτει το σχετικό report τόσο στην ΤτΕ όσο και στον SSM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!