Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Η Αθήνα σπάει τον «τσαμπουκά» του τουρκικού Barbaros: Στέλνει τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς
[MonoNews]: Η Αθήνα σπάει τον «τσαμπουκά» του τουρκικού Barbaros: Στέλνει τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς

[MonoNews]: Η Αθήνα σπάει τον «τσαμπουκά» του τουρκικού Barbaros: Στέλνει τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς

Με την αποστολή της φρεγάτας κλάσης «S» Νικηφόρος Φωκάς (F466) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται να απαντά η Αθήνα στις κινήσεις του τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα όριο των ΑΟΖ Κύπρου Ελλάδα-Αιγύπτου την οποία δέσμευσαν για Navtex μέχρι την 1 Φεβρουαρίου.To ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες δράσεις με την έκδοση Navtex και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο και το Ανατολικό Μεσόγειο.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στην ιστοσελίδα mignatioy πως το φρεγάτα κατευθύνεται προς το Δυτικό τμήμα της Κύπρου όπου θα εκτοξευθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο για να διεξαγάγει σεισμικές έρευνες για υδρογονανθράκων ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την παράνομη έκδοση του Navtex από την Τουρκία.

«Τρίτη 16 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε με το Navtex από το τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Μπάρμπαρος πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα του ελληνικού ποταμού. Η νέα αυτή Τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και το Ανατολικό Μεσόγειο», αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικoύ Υπουργείο Εξωτερικών. «Υπενθυμίζεται ότι για τη διεξαγωγή παρόμοιων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών. Στην περίπτωση αυτή, οι διεθνείς διαδικασίες και τα διεθνή πρότυπα που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο δεν τηρήθηκαν για μια ακόμη φορά από την Τουρκία, πράγμα το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει με έμφαση σε έντονη διαδήλωση που γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!