Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αθ. Φειδάκης: Καθ’ οδόν προς το τρίτο της reverse stock split η Globus Maritime;
[MonoNews]: Αθ. Φειδάκης: Καθ’ οδόν προς το τρίτο της reverse stock split η Globus Maritime;

[MonoNews]: Αθ. Φειδάκης: Καθ’ οδόν προς το τρίτο της reverse stock split η Globus Maritime;

Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.

Την έγκρισή τους για ένα ενδεχόμενο reverse stock split, το τρίτο από το 2006 που ιδρύθηκε η εταιρεία, έδωσαν οι μέτοχοι της ναυτιλιακής Globus Maritime (συμφερόντων του εφοπλιστή Αθανάσιου Φειδάκη) κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων.

Ειδικότερα, η εταιρεία, που έχει στον στόλο της ένα πλοίο panamax και τέσσερα supramaxes, ενέκρινε την προσθήκη μίας επιλογής για reverse stock split με αναλογία έως 1 προς 10 μετοχές, ενώ η ακριβής αναλογία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας, θα διαμορφωθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Globus Maritime, εφόσον κριθεί απαραίτητη η υλοποίηση του reverse stock split.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της εταιρείας στον Nasdaq κινήθηκε πτωτικά και υποχώρησε στην περιοχή των 0,34 δολαρίων, με την κεφαλαιοποίησή της να αποτιμάται στα 10,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η Globus είχε πραγματοποιήσει το πρώτο της reverse stock split, με αναλογία 1 προς 4, τον Ιούλιο του 2010, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 είχε προχωρήσει σε δεύτερο reverse stock split, επίσης με αναλογία 1 προς 4. Με την κίνηση αυτή είχε μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρείας από τα 10.510.741 τεμάχια σε περίπου 2.627.685 τεμάχια.

Σ. Παληός: Η Diana Shipping χτυπά την πόρτα της Νορβηγίας με ομόλογο 125 εκατ. δολαρίων
N.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!