Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Αργεί, αλλά… δεν λησμονεί: Με καθυστέρηση δύο ετών η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τις γερμανικές αποζημιώσεις
[MonoNews]: Αργεί, αλλά… δεν λησμονεί: Με καθυστέρηση δύο ετών η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τις γερμανικές αποζημιώσεις

[MonoNews]: Αργεί, αλλά… δεν λησμονεί: Με καθυστέρηση δύο ετών η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και 40 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θυμήθηκε να φέρει στην Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις .

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», ενώ αργά το βράδυ η εθνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσει το κείμενο – πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συζήτησης τον λόγο θα λάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρχηγοί των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ωστόσο, οι πολιτικοί αρχηγοί πιθανότατα θα περιορίσουν τις τοποθετήσεις τους στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και δεν θα επεκταθούν στα ευρύτερα θέματα της επικαιρότητας.

Το κείμενο

Πάντως, το τελικό κείμενο που εισηγείται ο κ. Βούτσης -και δέχθηκε η ευρύτερη πλειοψηφία της Διάσκεψης των προέδρων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Εν. Κεντρώων)- προκειμένου να ψηφιστεί στο τέλος της συζήτησης για τις γερμανικές οφειλές δημιουργεί την αίσθηση ότι ούτε και αυτή την φορά θα υπάρξουν καθαρές ενέργειες για την σχετική διεκδίκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!