Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αργεντινή: Προχώρησε σε δανεισμό ενός αιώνα με επιτόκιο 7,9%
[MonoNews]: Αργεντινή: Προχώρησε σε δανεισμό ενός αιώνα με επιτόκιο 7,9%

[MonoNews]: Αργεντινή: Προχώρησε σε δανεισμό ενός αιώνα με επιτόκιο 7,9%

Στην έκδοση ομολόγου ύψους 2,75 δισ. δολαρίων προχώρησε η Αργεντινή, με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερη ισχυρή, καθώς το δημόσιο της χώρας της Λατινικής Αμερικής δέχτηκε προσφορές ύψους 9,75 δισ. δολαρίων.

Η Αργεντινή βγαίνει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του 4,2% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Luis Caputo, ο συνολικός στόχος έκδοσης ομολόγων για φέτος αυξάνεται στα 12,75 δισ. δολάρια, από 10 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Το νέο ομόλογο θα έχει κουπόνι της τάξης του 7,125%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα ότι η επιτυχημένη έκδοση αποτελεί απόδειξη ότι η Αργεντινή έχει ανακτήσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών.

Αν και η Αργεντινή δέχτηκε αρκετά υψηλότερες προσφορές για την έκδοση του ομολόγου, ορισμένοι επενδυτές διατηρούν επιφυλάξεις για τη λογική πίσω από μία τόσο μακροπρόθεσμη έκδοση μίας χώρας με ιδιαίτερα αυξημένη μεταβλητότητα. Επιπλέον, η έκδοση ξάφνιασε μερίδα αναλυτών δεδομένου ότι η Αργεντινή τελείωσε μόλις πέρσι μία μακροχρόνια διαμάχη με τους πιστωτές της σχετικά με τη χρεοκοπία του 2002.

Σημειώνεται ότι η έκδοση ομολόγων τέτοιας διάρκειας δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, ιδιαίτερα σε αναδυόμενες αγορές, με την τελευταία έκδοση 100ετούς ομολόγου να είναι από το Μεξικό το 2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!