Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Άρχισε ο έλεγχος σε 110.000 Έλληνες: Στην ΑΑΔΕ τα USB από καταθέσεις του εξωτερικού 
[MonoNews]: Άρχισε ο έλεγχος σε 110.000 Έλληνες: Στην ΑΑΔΕ τα USB από καταθέσεις του εξωτερικού 

[MonoNews]: Άρχισε ο έλεγχος σε 110.000 Έλληνες: Στην ΑΑΔΕ τα USB από καταθέσεις του εξωτερικού 

Γιώργος Πιτσιλής. Γενικός Γραμματέας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Στις αρχές Ιανουαρίου όλες οι τράπεζες όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και άλλων χωρών που συνεργάζεται η Ελλάδα “πέρασαν” σε ένα USB τα ονόματα των Ελλήνων πελατών τους (που έχουν έδρα την χώρα μας) και τα έστειλαν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ήδη οι αξιωματούχοι της ΑΑΔΕ υπό τον Γιώργο Πιτσιλή έχουν παραλάβει τα στοιχεία 110.000 φορολογούμενων με καταθέσεις στο εξωτερικό, ακίνητα καθώς και συμμετοχές τους σε εταιρείες προκειμένου να διαπιστώσει εάν το παγκόσμιο εισόδημα τους αλλά και η ακίνητη περιουσία που διαθέτουν έχει δηλωθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Τα USBέχουν προωθηθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μέσω διασταυρώσεων τόσο με τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα αλλά και τη φορολογική τους δήλωσης θα διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των χωρών που έχουν διαβιβαστεί στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών στοιχεία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι η Κύπρος , η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία κλπ. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 110.000. Φυσικά περιλαμβάνονται τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις ανεξάρτητου ποσού. Ακόμα και 5.000 η 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας υποχρεούνται να δηλώσουν μέσω της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος το παγκόσμιο εισόδημα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!