Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αρ. Παντελιάδης (METRO): «Είμαστε ανοιχτοί σε νέες εξαγορές»
[MonoNews]: Αρ. Παντελιάδης (METRO): «Είμαστε ανοιχτοί σε νέες εξαγορές»

[MonoNews]: Αρ. Παντελιάδης (METRO): «Είμαστε ανοιχτοί σε νέες εξαγορές»

Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος My Market και METRO

Μετά την επιτυχημένη ενοποίηση της «Βερόπουλος», η METRO δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα εξαγορά, εφ’ όσον προκύψει μια πολύ ευκαιρία. Αυτό δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αριστοτέλης Παντελιάδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για τη στήριξη που προσφέρει ο όμιλος σε εννέα νέους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, τονίζοντας ωστόσο πως προτεραιότητα αποτελεί η οργανική ανάπτυξη.

«Είμαστε ανοιχτοί, αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον. Δεν έχουμε κλείσει κάτι… θέλουμε να δώσουμε βάρος στην οργανική ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παντελιάδης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν σε εξέλιξη διάφορες συζητήσεις για συνεργασίες, όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξή τους. Εκτίμησε πάντως πως θα υπάρξει περαιτέρω συγκέντρωση δυνάμεων στο οργανωμένο λιανεμπόριο καθώς όπως είπε οι μικρότεροι παίκτες πιέζονται υπό τις παρούσες συνθήκες και αναζητούν συμμαχίες με μεγαλύτερα σχήματα. «Δεν θεωρώ ότι οι ανακατατάξεις στην αγορά τελείωσαν», επεσήμανε σχετικά.

Ο έμπειρος μάνατζερ δεν έκρυψε τον προβληματισμό για την πορεία της κατανάλωσης δεδομένου ότι διανύουμε μια εκλογική χρονιά, παρ’ ότι όπως είπε έχει σταματήσει η πτώση και έχει αρχίσει να παρατηρείται μια αργή ανάκαμψη από πέρυσι, η οποία συνεχίζεται και φέτος.

Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, η METRO σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη στοχεύει να ολοκληρώσει το 2019 με μια αύξηση πωλήσεων της τάξης του 4% με 5% και καθαρά κέρδη 11 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!