Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Αποτίμηση ΝΔ μετά τη ΔΕΘ: Απόλυτη κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Α. Τσίπρα
[MonoNews]: Αποτίμηση ΝΔ μετά τη ΔΕΘ: Απόλυτη κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Α. Τσίπρα

[MonoNews]: Αποτίμηση ΝΔ μετά τη ΔΕΘ: Απόλυτη κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Α. Τσίπρα

Σε μια αποτίμηση των δημοσκοπήσεων μετά την 83η ΔΕΘ προχωρούν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να εστιάσουν στην απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

«Παράλληλα οι ίδιες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι πέφτει στο απόλυτο κενό η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να κολλήσει στη ΝΔ την ταμπέλα του δήθεν νεοφιλελεύθερου -και ταυτοχρόνως ακροδεξιού(!)- κόμματος, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως ένα τάχα κανονικό κεντροαριστερό κόμμα» λένε από την Πειραιώς.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές αποτυπώνουν και το γεγονός ότι επιτυγχάνονται οι δύο στόχοι που είχε θέσει η ΝΔ, για την πλήρη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και του «επαναπατρισμού» κεντροδεξιών ψηφοφόρων που είχαν προτιμήσει το ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως υπογραμμίζουν η MRB και η Μetron Analysis που επιχείρησαν μια ευθεία αντιπαράθεση για το πώς είδαν οι πολίτες τους δύο αρχηγούς αναδεικνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις συγκριτικές ερωτήσεις. Στο ερώτημα της Μetron «ποιος σας έκανε την καλύτερη εντύπωση στη ΔΕΘ» ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε 34% έναντι 16% του Αλ. Τσίπρα, ενώ και στην έρευνα της MRB προηγείται με 35% έναντι 22% στις θετικές κρίσεις. Το πιο καθοριστικό εύρημα όμως είναι ότι ο Μητσοτάκης προηγείται μακράν του Τσίπρα, όχι μόνο στο σύνολο των ερωτηθέντων, αλλά κατεξοχήν σε εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι ψηφοφόροι, συντρίβοντας στις θετικές τους εντυπώσεις με 32% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει μόλις το 13%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!