Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Απόστολος Βακάκης: Οι φόβοι του Mr Jumbo για… Grexit, πόλεμο, τρομοκρατία και η «άμυνα» με το γεμάτο ταμείο
[MonoNews]: Απόστολος Βακάκης: Οι φόβοι του Mr Jumbo για… Grexit, πόλεμο, τρομοκρατία και η «άμυνα» με το γεμάτο ταμείο

[MonoNews]: Απόστολος Βακάκης: Οι φόβοι του Mr Jumbo για… Grexit, πόλεμο, τρομοκρατία και η «άμυνα» με το γεμάτο ταμείο

Αν ο Απόστολος Βακάκης, ιδρυτής, βασικός μέτοχος και διοικητικός ηγέτης της Jumbo, μετέτρεπε όλα τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας σε 500ευρα και τα άπλωνε κατά μήκος, το ένα μετά το άλλο, τότε με τα χαρτονομίσματα αυτά θα κάλυπτε μια απόσταση 189 χιλιομέτρων… Σαν να ξεκινούσε δηλαδή από την Αθήνα και να έφτανε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας γίνεται αντικείμενο συζητήσεων για τα εξαιρετικά μεγάλα αποθέματα ρευστότητας, που φροντίζει να τα έχει πάντα σε «εφεδρεία». Σχεδόν σε κάθε Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι ζητάνε το κάτι παραπάνω σε διανομές μερισμάτων, αλλά πέφτουν πάνω στη διαχρονικά «σφιχτή» διαχειριστική πολιτική, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του αλεξανδρινής καταγωγής Απόστολου-Ευάγγελου Βακάκη, όπως είναι το πλήρες όνομά του.

Στην τελευταία εξαμηνιαία χρήση που έληξε στα τέλη του 2018 ο όμιλος της Jumbo εμφάνισε να έχει 590,782 εκατ. ευρώ μετρητά στο ταμείο. Δηλαδή σχεδόν όσο αξίζει σήμερα στο χρηματιστήριο η… Τράπεζα Πειραιώς.

Μάλιστα, στο εξάμηνο αυτό, η Jumbo είχε καθαρά κέρδη 98, 7 εκατ. ευρώ, αλλά η στάθμη των διαθεσίμων αυξήθηκε κατά 153,9 εκατ. ευρώ περίπου. Με τον ρυθμό της… αποταμίευσης να «τρέχει» με περίπου 26,6 εκατ. ευρώ ανά μήνα.

Βέβαια για τη θεαματική ενίσχυση του ταμείου της Jumbo, μέτρησαν και οι δανειακές εισροές 200 εκατ. ευρώ από το οκταετές ομολογιακό δάνειο, που ήρθε να αποπληρώσει πρόωρα τα 146,9 εκατ. ευρώ της προηγούμενης ομολογιακής έκδοσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!