Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Απόψε η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος
[MonoNews]: Απόψε η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος

[MonoNews]: Απόψε η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ολοκληρώνεται σήμερα η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και τη σκυτάλη παίρνει η επόμενη Βουλή, που είναι και η αναθεωρητική. Η Ολομέλεια αποφασίζει απόψε με ονομαστική ψηφοφορία ποια άρθρα του Συντάγματος και με πόσες ψήφους θα παραπεμφθούν για αλλαγή στην επόμενη Βουλή.

Η συζήτηση θα είναι περιορισμένη, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Σημείο αιχμής ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναμένεται να είναι εκ νέου, η ερμηνεία του άρθρου 110 για τη δεσμευτικότητα ή μη της επόμενης Βουλής από την παρούσα, ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιμείνει στην άποψη ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων, άποψη την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η ΝΔ υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο. Με την άποψη της ΝΔ συντάσσεται και η ΔΗΣΥ.

Στη δεύτερη αυτή ψηφοφορία οι βουλευτές θα ψηφίσουν συνολικά επί των 32 προτάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, των 4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καθώς και των επτά συμπληρωματικών προτάσεων μεμονωμένων βουλευτών, που είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 151 ψήφων.

Σε περίπτωση που μία αναθεωρητέα διάταξη δεν συγκεντρώσει και στη δεύτερη ψηφοφορία πάνω από 151 ψήφους απορρίπτεται και δεν θα πάει προς συζήτηση στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!