Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αποκαλυπτικό: Τι δείχνει το πρώτο οικονομικό τεστ του group των πέντε νοσοκομείων του CVC Capital
[MonoNews]: Αποκαλυπτικό: Τι δείχνει το πρώτο οικονομικό τεστ του group των πέντε νοσοκομείων του CVC Capital

[MonoNews]: Αποκαλυπτικό: Τι δείχνει το πρώτο οικονομικό τεστ του group των πέντε νοσοκομείων του CVC Capital

Αποδίδει καρπούς με το… καλημέρα το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην ιδιωτική υγεία μετά τα διαδοχικά deal εξαγορών τα οποία και υλοποιήθηκαν από την Hellenic Healthcare, επενδυτικό βραχίονα του CVC Capital στην Ελλάδα.

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αποτελεί την αφετηρία της διαχείρισης του ενιαίου group στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε νοσοκομειακές μονάδες: το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Metropolitan General, το Μητέρα και το Λητώ.

Οι πωλήσεις του group διαμορφώθηκαν στα 100 εκατ. ευρώ μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2019, έχοντας ενισχυθεί κατά 11,1% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές επιδόσεις. Όταν και ο τζίρος των πέντε μονάδων ήταν στα 90 εκατ. ευρώ.

Ακόμα πιο ικανοποιητικές είναι οι επιδόσεις σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας που καταγράφει το Hellenic Healthcare Group, καθώς τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη έκαναν άλμα ανόδου 27,8%. Πιο συγκεκριμένα, τα EBITDA ήταν 23 εκατ. ευρώ έναντι των 18 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Τα μεγέθη αυτά έρχονται να καταδείξουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο τα σημαντικά οφέλη που κρύβει η συγκέντρωση δυνάμεων στην παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Όπως όλα δείχνουν, οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου αναμένεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Και τούτο γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί όλο το πλέγμα των συνεργιών ανάμεσα στις νοσοκομειακές μονάδες, κάτι το οποίο αναμένεται να ωριμάσει σε βάθος χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!