Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αποκαλυπτική έρευνα: Οι νέοι στην Ελλάδα δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα
[MonoNews]: Αποκαλυπτική έρευνα: Οι νέοι στην Ελλάδα δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα

[MonoNews]: Αποκαλυπτική έρευνα: Οι νέοι στην Ελλάδα δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα

«Χαοτική» παραμένει η διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και τις δεξιότητες των νέων εργαζομένων, σύμφωνα με μελέτη των ΕΥ, Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και Endeavor Greece.

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές στη διάρκεια παρουσίασης της μελέτης, ύστερα από επτά χρόνια κρίσης δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να ευθυγραμμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα με την επιχειρηματικότητα και να τεθούν οι βάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥ, κ. Παπάζογλου, παρά τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας οι περισσότεροι εργοδότες αδυνατούν να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να βαραίνει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Είναι ενδεικτικό ότι το 53% των αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων παρακολουθούν προγράμματα σπουδών που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

«Παράγουμε απόφοιτους που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στην απασχόληση. Σπουδάζουν αντικείμενα που δεν είναι επιθυμητά από τις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικές ελλείψεις, σύμφωνα με την μελέτη, διαπιστώνονται σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως η πληροφορική, η τεχνολογία τροφίμων, το προσωπικό θαλάσσης στη ναυτιλία και το εξαγωγικό μάρκετινγκ.

Είναι ενδεικτικό πως στην πληροφορική, κατευθύνεται μόνο το 4% των φοιτητών, παρά την ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση ειδικών στην Ελλάδα και την πρόβλεψη για 750.000 κενές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη έως το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!