Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Aπόφαση-πρόκληση δικαστηρίου στην Κρήτη: ΟΚ σε φοροφυγά να λειτουργήσει ξανά τις καντίνες στην Χρυσή
[MonoNews]: Aπόφαση-πρόκληση δικαστηρίου στην Κρήτη: ΟΚ σε φοροφυγά να λειτουργήσει ξανά τις καντίνες στην Χρυσή

[MonoNews]: Aπόφαση-πρόκληση δικαστηρίου στην Κρήτη: ΟΚ σε φοροφυγά να λειτουργήσει ξανά τις καντίνες στην Χρυσή

Mια απόφαση που σίγουρα θα συζητηθεί εξέδωσε την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να λειτουργήσουν ξανά, 3 καντίνες στη Χρυσή και 4 χώροι με ομπρελλοκαθίσματα οι οποίοι είχαν σφραγιστεί μετά την διαπίστωση μεγάλων φορολογικών παραβάσεων. Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροδιαφυγής αφού οι ιδιοκτήτες για χρόνια δεν έκοβαν καμιά απόδειξη. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είχαν ανακαλύψει ότι δεν είχαν κοπεί 16.000 αποδείξεις. 

Οι καντίνες στη Χρυσή έκλεισαν, αρχικά λόγω φορολογικών παραβάσεων – αφού βρέθηκαν με ταμειακές επιχείρησης, που έχει κλείσει εδώ και κάτι χρόνια -, και στη συνέχεια ξηλώθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις, γιατί  οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν ότι οι καντίνες ΔΕΝ είχαν άδεια λειτουργίας !!!

Όλα αυτά μετά από προσφυγή που κατατέθηκε αλλά και τις παρεμβάσεις υπέρ της επαναλειτουργίας που έγιναν από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, και τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην Ιεράπετρα.

Ο δικηγόρος της ενάγουσας, Γιώργος Αθάνατος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, και όπως ανέφερε το δικαστήριο έκρινε ότι η επαναλειτουργία των καντινών είναι απαραίτητη ειδικά την περίοδο τουριστικής αιχμής την οποία διανύουμε, του προβλήματος που έχει προκύψει με τα σκουπίδια, την δυσφήμιση της περιοχής αλλά και την ζημιά στην οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη Χρυσή η οποία επηρεάζει 15-20 τουριστικά πρακτορεία, τους πλοιοκτήτες, και τους εργαζόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!