Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Απίστευτος Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι ότι εμπιστεύθηκα τον Αλέξη Τσίπρα
[MonoNews]: Απίστευτος Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι ότι εμπιστεύθηκα τον Αλέξη Τσίπρα

[MonoNews]: Απίστευτος Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι ότι εμπιστεύθηκα τον Αλέξη Τσίπρα

Με κάθε δήλωσή του, σε κάθε εμφάνισή του, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων και δε γίνεται τα λόγια του να περάσουν ασχολίαστα. Ο λόγος για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θεωρεί ότι σχετικά με το δικό του έργο ως υπουργός Οικονομικών παρέδωσε τα ίδια με αυτά που παρέλαβε.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι ένας αμαρτωλός μηχανισμός δήθεν σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά αποσταθεροποίησης της οικονομίας», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για το ελληνικό δημόσιο χρέος, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρωθεί ενώ αναφερόμενος

Επεσήμανε δε, ότι το μεγαλύτερό του λάθος είναι ότι εμπιστεύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «στο ευρώ μπορούμε να παραμείνουμε μόνο εάν είμαστε έτοιμοι για τη δραχμή».

Όπως εκτίμησε μέχρι το 2032 δεν θα χρειαστεί να βγούμε στις αγορές, αλλά και οι επενδυτές θα σκεφθούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς με την μετακύλιση των χρεών μετά το 2032, η φορολογία θα παραμείνει υψηλή για τον ιδιωτικό τομέα. Εκτίμησε, δε, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν θα αποπληρωθεί, και ότι η λεγόμενη ελάφρυνση χρέους δεν υπάρχει καθώς όπως είπε ουσιαστικά πήραν 100 δισ. ευρώ που ήταν να αποπληρωθούν μέχρι το 2032 τα μετακύλησαν τοκιζόμενα μέχρι το 2060.

«Με την επιβάρυνση του χρέους μέχρι το 2060 ένα σοβαρός επενδυτής καταλαβαίνει ότι για τους στόχους αποπληρωμής θα αυξάνεται συνεχώς η φορολογία. Ποιος θα κάνει μια μακροπρόθεσμη επένδυση στη χώρα μας», πρόσθεσε

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι η θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, κόστισε στην Ελλάδα, από 86 έως 200 δισ. ευρώ ο κ. Βαρουφάκης , ότι από το 2010 και το πρώτο αποτυχημένο πρόγραμμα της τρόικας, ο λογαριασμός είναι μεγάλος για την Ελλάδα και ότι είναι άδικο να μετακυλούν όλη τη ζημία στον ίδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!