Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Απίστευτη καταγγελία: «Άνθρωπος» του Σταθάκη πίσω από την εξαγορά της EDS
[MonoNews]: Απίστευτη καταγγελία: «Άνθρωπος» του Σταθάκη πίσω από την εξαγορά της EDS

[MonoNews]: Απίστευτη καταγγελία: «Άνθρωπος» του Σταθάκη πίσω από την εξαγορά της EDS

Γιώργος Σταθάκης και Εμμανουήλ Παναγιωτάκης (πρόεδρος ΔΕΗ)

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν χτες στη συνεδρίαση της Βουλής αναφορικά με την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας EDS από την ΔΕΗ. Μπορεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκης, να μίλησε για διαφανή και πεντακάθαρη διαδικασία, δεν αρνήθηκε, ωστόσο, πως ο άνθρωπος που έκανε τη διαπραγμάτευση εκ μέρους της ΔΕΗ ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιός γνωστός του καθώς ως υπουργός Ανάπτυξης τον είχε διορίσει πρόεδρο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Με έναυσμα αυτό, λοιπόν, χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σε επίκαιρη ερώτηση που έκανε στον κ. Σταθάκη θέλησε να αποσαφηνίσει τα μελανά στοιχεία της εξαγοράς.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ προχώρησε το 2017 στην εξαγορά της σκοπιανής εταιρίας EDS, που είναι μια εταιρία ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούσεφ, με το ποσό των 4,8 εκατ. όταν η ΔΕΗ είχε ζημιές 5,5 εκατ. και 25,9 εκατ. δάνεια και πιστοληπτικές γραμμές.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι πίσω από την εντολή για εξαγορά της ΔΕΗ βρίσκεται η ίδια η ΔΕΗ και το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι την εισήγηση εξαγοράς της εν λόγω σκοπιανής εταιρίας την έκανε η θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία.

Στη ΔΕΗ Αλβανίας, δε, ο κ. Σταθάκης έχει «βάλει» έναν δικό του άνθρωπο, τον κ. Γεώργιος Λάντζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!