Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Απαράδεκτο! Κολλάει η διαδικασία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από Aktua και KKR
[MonoNews]: Απαράδεκτο! Κολλάει η διαδικασία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από Aktua και KKR

[MonoNews]: Απαράδεκτο! Κολλάει η διαδικασία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από Aktua και KKR

Πανέτοιμες να αναλάβουν δράση στη διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών ιδιωτών, αλλά και στην αναχρηματοδότηση επιχειρηματικών δανείων είναι οι πλατφόρμες της Aktua Hellas και της KKR, και περιμένουν μέρα τη μέρα να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να λάβουν άδεια από την Τράπεζα Ελλάδος για να ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Στην αναμονή όμως βρίσκονται και οι τράπεζες, οι οποίες επίσης περιμένουν το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα τους «λύσει τα χέρια», για να προχωρήσουν σε δραστικές ρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις, χωρίς το φόβο του εισαγγελέα.

Εξωδικαστικός μηχανισμός, νέο πτωχευτικό δίκαιο και νομική κάλυψη είναι τρία κρίσιμα σημεία που θα πρέπει να νομοθετηθούν ώστε να ξεκινήσει ουσιαστικά η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν καταθέσει φάκελο περισσότερες από 7 ξένες εταιρείες -αλλά και μικτά σχήματα ξένων και ελληνικών συμφερόντων- προκειμένου να αδειοδοτηθούν και να προχωρήσουν στη διαχείριση αλλά και στην εξαγορά καθυστερούμενων οφειλών.

Έχει καταστεί σαφές ότι οι άδειες θα αρχίσουν να δίνονται αφού ψηφιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο. Εκτιμάται λοιπόν πως μπορεί η Aktua, που είναι έτοιμη από την Άνοιξη του 2014, όπως και το KKR να λάβουν την άδεια πριν από την εκπνοή του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!